Volledig scherm
Kiza Magendane uit Amsterdam © weblog Magendane

Ex-asielzoeker uit Amsterdam start meldpunt voor PVV-overlast

UpdateDe Amsterdamse Congolees Kiza Magendane is een meldpunt gestart voor mensen die overlast ondervinden van de PVV, waar in korte tijd 4000 klachten zijn ingediend. De UvA-student reageert daarmee op het meldpunt dat Geert Wilders gisteren aankondigde tegen overlast van asielzoekers.

Interview: 'Waarom keert de zwijgende meerderheid zich niet tegen Wilders?'

Het meldpunt voor PVV-overlast van ex-asielzoeker en UvA-student Kiza Magendane (23) roept veel reacties op. Binnen een dag ontving hij meer dan 4000 klachten, van voor- en tegenstanders. Lees het interview met Het Parool. 'Wilders lost geen problemen op, maar hij wakkert angst aan.'.

Volgens Magendane zijn asielzoekers nu na Marokkanen en Polen 'de zoveelste groep die door de PVV worden gedemoniseerd met een duidelijke electorale agenda'. 'Geert Wilders en zijn PVV profileren zich als de grootste asielzoekers-bashers de afgelopen maanden.'

De in Congo geboren Amsterdammer schrijft op zijn weblog over het meldpunt dat het is bedoeld voor mensen die 'slapeloze nachten van de PVV hebben of het zat zijn dat Wilders telkens een meldpunt opent'. 'Als ex-asielzoeker neem ik mijn verantwoordelijkheid om mensen een podium te geven die last hebben van deze PVV-gekte.'

Anoniem meldpunt
'Via dit anonieme meldpunt kan jij jouw PVV-cynisme of PVV-overlast doorgeven. Gewoon omdat het kan', meldt zijn site. Middels een formulier vraagt hij mensen welke klacht ze over de PVV willen indienen, maar stelt hij ook meer existentiële vragen als: is de mens inherent slecht?

De initiatiefnemer, een UvA-student politicologie die werkt als tekstschrijver, lobbyist en tolk, meldt Het Parool dat hij inmiddels 4000 klachten heeft ontvangen.