Stephen McGown (m) met zijn vader Malcolm (l) en zijn echtgenote Catherine tijdens een persconferentie in Johannesburg na zijn vrijlating door Al Qaeda, in augustus 2017.
Volledig scherm
Stephen McGown (m) met zijn vader Malcolm (l) en zijn echtgenote Catherine tijdens een persconferentie in Johannesburg na zijn vrijlating door Al Qaeda, in augustus 2017. © AP

Ex-gegijzelde Al Qaeda geeft tips voor overleven corona-lockdown: ‘Er is altijd iemand slechter af dan jij’

Iemand die zes jaar lang in de Sahara is vastgehouden door Al Qaeda weet als geen ander hoe je het beste kunt omgaan met coronamaatregelen zoals social distancing. De Zuid-Afrikaan Stephen McGown (45) kreeg zoveel vragen met deze strekking dat hij besloot zijn tips te delen op Facebook.

  1. Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’
    Interview

    Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’

    ,,Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent van Quickenborne is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse nadat een groep Nederlanders hem probeerde te ontvoeren. Ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: ,,Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”