Stephen McGown (m) met zijn vader Malcolm (l) en zijn echtgenote Catherine tijdens een persconferentie in Johannesburg na zijn vrijlating door Al Qaeda, in augustus 2017.
Volledig scherm
Stephen McGown (m) met zijn vader Malcolm (l) en zijn echtgenote Catherine tijdens een persconferentie in Johannesburg na zijn vrijlating door Al Qaeda, in augustus 2017. © AP

Ex-gegijzelde Al Qaeda geeft tips voor overleven corona-lockdown: ‘Er is altijd iemand slechter af dan jij’

Iemand die zes jaar lang in de Sahara is vastgehouden door Al Qaeda weet als geen ander hoe je het beste kunt omgaan met coronamaatregelen zoals social distancing. De Zuid-Afrikaan Stephen McGown (45) kreeg zoveel vragen met deze strekking dat hij besloot zijn tips te delen op Facebook.

  1. Topvrouw Huawei verlaat Canada na deal met justitie VS, China laat gevangen Canadezen vrij
    UPDATE/VIDEO

    Topvrouw Huawei verlaat Canada na deal met justitie VS, China laat gevangen Canadezen vrij

    Huawei-bestuurder Meng Wanzhou heeft vrijdag Canada verlaten en is onderweg naar China, nadat een rechter in Vancouver de uitleveringszaak tegen haar eerder op de dag officieel staakte. Daardoor mocht Wanzhou, na bijna drie jaar onder huisarrest te hebben gestaan in Vancouver, het land weer uit. Kort nadat ze met een privévliegtuig was vertrokken, liet China twee Canadezen vrij die sinds december 2018 vastzaten op verdenking van spionage.