Exclusief: De grootste roze diamant ter wereld

De grootste roze diamant ter wereld moet naar verwachting 30 miljoen dollar (25,3 miljoen euro) opleveren tijdens een veiling volgende maand. 'The Raj Pink' is met het gewicht van 37,3 karaat in zijn categorie de grootste edelsteen, meldt veilinghuis Sotheby's. 

The Raj Pink
Volledig scherm
The Raj Pink © ANP

,,Het ontdekken van een roze steen is altijd bijzonder, maar deze steen heeft een opmerkelijke maat en kleurintensiteit", vertelt David Bennett van het veilinghuis over de steen in de categorie Fancy Intense Pink. ,,Het is een van de meest bijzondere roze stenen die ooit ontdekt is.''

Volgens het Amerikaanse instituut dat de steen certificeerde wordt de steen bestempeld als een verwonderlijke steen. ,,De kleur van de steen is heel licht en zeer intens. Het is bijzonder dat deze steen zo egaal van kleur is, zeker voor een diamant van dit gewicht.''

Opgraving

Het juweel werd in 2015 opgegraven en door een expert tot zijn huidige vorm geslepen. De edelsteen wordt nu door een anonieme verkoper op de veiling aangeboden. Eerder werden kleinere roze diamanten voor meer dan een miljoen dollar per karaat verkocht.

Een andere roze steen wist in april als de duurste geveilde edelsteen ooit over de toonbank te gaan. De 'Pink Star' met een gewicht van 59,60 karaat leverde op een veiling in Hongkong 71,2 miljoen dollar (67 miljoen euro) op.  

Een model poseert met de 'The Raj Pink'.
Volledig scherm
Een model poseert met de 'The Raj Pink'. © ANP
  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.