Een Oekraïense soldaat loopt op een weg buiten de stad Lysytsjansk in de zwaar bevochten provincie Loehansk (regio Donbas).
Volledig scherm
PREMIUM
Een Oekraïense soldaat loopt op een weg buiten de stad Lysytsjansk in de zwaar bevochten provincie Loehansk (regio Donbas). © AFP

Experts: In de Donbas hebben Russen al meer gebied ingenomen dan ze kunnen behouden

De oorlog in Oekraïne duurt nu drie maanden. Na het mislukte Russische bliksemoffensief bij Kiev en de aftocht bij Charkov zijn in de Donbas al dagen zware artilleriebeschietingen gaande. Waarnemers zien vooralsnog geen grote verschuivingen aan dat front.

11 reacties

 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Soms vraag ik me af wie deze "experts" zijn, die deze mening hebben dat Rusland deze oorlog met Oekraïne kunnen verliezen? Wanneer deze experts zonder uitzondering, allemaal hetzelfde liedtje zingen, dan moet je deze "expert" mening gewoon met een korreltje zout nemen. Want het lijkt weer op deze Amerikaanse propaganda, toen ze Irak gingen binnen vallen. Je kan maar één keer in deze val trappen, niet twee keer. Zoek even op. "April 4, 2022: Colonel MacGregor Interviewed by Jackson Hinkle".
 • San Mooiman

  1 maand geleden
  Het gaat Rusland om 1 ding, de oostelijke delen vd Oekraïne. Putin heeft meerdere malen gewaarschuwd dat de nato moet stoppen met uitbreiden. Zelfs een hoge Amerikaanse generaal heeft dit meerdere keren gemeld. Maar ja putin hé Shell tekent contract met de Oekraïne in 2013! voor schaliegas, 2014 Van balen & consorten hitsen de boel op, 2016 Nederland zegt nee tegen toetreding Oekraïne, 2016 Oekraïne start offensief in de donbass. Maar je hoort/leest/ziet er niets van in de msm. Dit stinkt!
 • Ton Dolfijn

  1 maand geleden
  De experts vergeten een ding: degenen die weg konden en wilden komen uit de Donbas hebben al een veilig heenkomen in andere delen van de Ukraine of in Polen/Roemenie gezocht. De mensen die er nu zitten willen er over het algemeen blijven en wie aan de macht komt zal ze een zorg zijn. Wel of er een Russische of Ukraïnse bom op hun huis valt. Heel anders ligt dat in het Noorden en Westen waar men de Russen haat mede gezien de stomme aanval op Kiev.
 • Eric Boule

  1 maand geleden
  Hebben de "Experts" al uitgerekend hoeveel extra dode Oekrainers de NAVO wapenleveranties a/d Oekraine hebben gekost? Ook de extra financieele schade liegt er niet om.Deze financieen zullen door ons opgehoest moeten worden.
 • Frank Janssens

  1 maand geleden
  Meer wapens sturen is gelijk aan oorlog aanwakkeren en onderhouden. En Europa kan het niet aan als die sancties blijven duren, want Europa wordt het ergst benadeeld door die lukrake sancties.