Volledig scherm
© AFP

Explosies in Tripoli na luchtaanvallen

Gevechten bij de Libische hoofdstad Tripoli zijn opnieuw opgelaaid. Delen van de stad, waar al twee weken om wordt gevochten, zijn zaterdagavond en -nacht bestookt vanuit de lucht. De autoriteiten hebben het enige nog functionerende vliegveld van Tripoli vanwege de beschietingen gesloten.

Getuigen maakten melding van meerdere explosies in de stad. De luchtaanvallen, waarvan niet duidelijk is of ze door drones of een vliegtuig zijn uitgevoerd, werden beantwoord met luchtafweergeschut.

De slag om Tripoli begon ongeveer twee weken geleden. Troepen van krijgsheer Khalifa Haftar proberen de stad in handen te krijgen. In Tripoli zetelt de door de Verenigde Naties erkende regering van premier Fayez al-Sarraj. Door het offensief zijn al meer dan 200 doden en ruim duizend gewonden gevallen.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.