Volledig scherm
© epa

'Extra controleren op homo's in metro Madrid'

Conducteurs van de metro in Madrid ontvingen deze week een memo die voor behoorlijk wat opschudding zorgt. Een directiemedewerker van het openbare vervoersbedrijf van de Spaanse stad verzoekt hen om homoseksuelen extra te controleren.

Meerdere medewerkers walgen van de maatregel om extra te controleren op homoseksuelen. In diezelfde memo werd ook gevraagd extra te letten op muzikanten, bedelaars en verkopers. Een foto van de memo werd uit verontwaardiging dan ook gedeeld op Twitter en gaat als een speer over het internet heen.

Ook al lijkt de notitie te komen van het openbare vervoersbedrijf van Madrid, distantieert directeur Ignacio Gonzalez Velayos zich van de ongebruikelijke eisen. ,,Ik neem afstand van deze maatregelen en trek ze uiteraard terug. We maken geen onderscheid in seksuele voorkeur, iedere trambezoeker wordt bij ons hetzelfde behandeld", vertelt hij aan de Spaanse krant Cadena Ser.

Volgens de krant is er nu een onderzoek gestart naar de herkomst van de memo om te kijken wie deze heeft verspreid. De directeur van het vervoersbedrijf gaf aan passende maatregelen te treffen tegen de initiatiefnemer.