Volledig scherm
Beeld van het dak van het gebouw waarop de F-16 is gecrasht. © AP

F-16 stort neer op gebouw in Californië

UPDATEIn de Amerikaanse staat Californië is een F-16 neergestort in een loods in de buurt van luchtmachtbasis March Air Reserve Base bij Riverside. Op de grond raakten vijf personen gewond. De piloot kon zich volgens een legerwoordvoerder in veiligheid brengen met zijn schietstoel. Hij is uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten rukten donderdagmiddag (lokale tijd) met groot materieel uit, omdat de straaljager bewapend was. De crash veroorzaakte een kleine brand, die snel werd gedoofd door de sprinklerinstallatie. De F-16 boorde zich vlak na het opstijgen in het dak van het gebouw. Op luchtfoto’s is een groot gat te zien in het dak van het pand. Ook in het gebouw heeft het toestel een grote ravage aangericht.

Zeker een medewerker van het bedrijf dat in de loods is gehuisvest, raakte ernstig gewond, meldde NBC Los Angeles. Volgens de nieuwszender sloeg de piloot vlak na de start alarm wegens een probleem met het hydraulisch systeem. Hij probeerde nog een noodlanding te maken maar verloor de controle over het toestel.

Volledig scherm
De parachute van de piloot, die zich met zijn schietstoel in redding wist te brengen. © AP