Facebook gaat gebruikers koppelen met nieuwe datingfunctie

VideoFacebook gaat een datingfunctie toevoegen aan zijn app. Daarbij worden gebruikers aan elkaar gekoppeld aan de hand van gedeelde interesses en wederzijdse vrienden. Dat heeft Mark Zuckerberg vandaag bekendgemaakt.

Het datinggedeelte wordt onderdeel van de Facebook-app, maar staat verder los van de profielen, zegt Mark Zuckerburg in zijn aankondiging op de F8-ontwikkelaarsconferentie die Facebook organiseert. Mensen die gebruik willen maken van de functie moeten dus een apart 'datingprofiel' aanmaken dat los staat van hun huidige profiel. Volgens de ceo is de functie ontworpen met privacy en veiligheid in het achterhoofd.

Facebook biedt al sinds de oprichting de mogelijkheid voor gebruikers om aan te geven of zij een relatie hebben of single zijn, maar heeft nooit dating gefaciliteerd. Door in de markt voor online dating te stappen, krijgt Tinder er waarschijnlijk in één klap een grote concurrent bij.

Facebook noemt de datingfunctie kort in een persbericht over de aankondigingen op de F8-conferentie. Daarin staat dat de datingfunctie koppelingen tussen mensen zal maken op basis van ingevulde voorkeuren, dingen die mensen gemeen hebben en wederzijdse vrienden. Ook spelen Groepen en Evenementen op Facebook een rol bij het koppelen. Een test met de datingfunctie gaat later dit jaar van start en Facebook zal dan meer details bekendmaken.

Volledig scherm
Facebook CEO Mark Zuckerberg tijdens de F8 © AP