Chamath Palihapitiya, voormalig topbestuurder van Facebook, wijst op de grote gevaren van sociale media voor de sociale infrastructuur van de samenleving. (Foto Paul Morris)
Volledig scherm
Chamath Palihapitiya, voormalig topbestuurder van Facebook, wijst op de grote gevaren van sociale media voor de sociale infrastructuur van de samenleving. (Foto Paul Morris) © Bloomberg via Getty Images

'Facebook gevaar voor de samenleving'

Uitgerekend de man die tot 2011 bij Facebook verantwoordelijk was voor de gebruikersgroei, uit nu snoeiharde kritiek op sociale media. Volgens Chamath Palihapitiya (41) ondermijnen zij de samenleving. ,,Ik gebruik die shit niet. Mijn kinderen ook niet'', aldus de miljardair en durfkapitalist.

  1. Reisadvies voor Italië en Oostenrijk aangescherpt, Griekse eilanden naar geel

    Reisadvies voor Italië en Oostenrijk aange­scherpt, Griekse eilanden naar geel

    Het reisadvies voor Italië wordt woensdag aangescherpt van geel (veiligheidsrisico’s) naar oranje, wat inhoudt dat alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat die maatregel wordt genomen omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Italië is toegenomen. Wie in Italië is geweest, moet tien dagen in thuisquarantaine. Ook het reisadvies voor een aantal deelstaten in Oostenrijk gaat naar oranje.