Volledig scherm
PREMIUM
Steve Stephens, de Facebookmoordenaar © Reuters

Facebook onder vuur na live uitzenden moord

Livestreaming op Facebook heeft zijn donkere kanten. Het sociale netwerk ligt onder vuur nadat een man in Cleveland beelden van een moord plaatste en zijn daad live becommentarieerde.

Als je het lekkerste broodje gyros van de stad eet, of als je iemand met een gek dier aan de lijn door de straat ziet lopen. Mooie momenten om live online uit te zenden, volgens de marketingafdeling van Facebook die een intensieve campagne voerde om het vorig jaar geïntroduceerde live-kanaal te promoten. Maar de wereld mee laten kijken kan ook als je een willekeurige man vermoordt, als je een 15-jarig meisje verkracht, of als je zelfmoord pleegt. 

  1. Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelingendiscussie VS op scherp
    VIDEO

    Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelin­gen­dis­cus­sie VS op scherp

    De trieste foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez en zijn 23-maanden oude dochtertje Valeria, liggend aan de oever van de rivier Rio Grande, schokt Amerika en de rest van de wereld. Het beeld van het tweetal, samen verdronken op weg naar een onzekere toekomst in de Verenigde Staten, staat symbool voor de migratiecrisis waarmee het land te kampen heeft. En de moed der wanhoop waarmee vluchtelingen de helse, en soms dodelijke, tocht aanvaarden.