Volledig scherm
© ANP XTRA

Facebook past bericht aan na kritiek Singapore

Facebook heeft een kritisch bericht van een gebruiker aangepast op aandringen van Singapore, meldden verschillende media. Alex Tan Zhi Xiang had geschreven dat Singapore sjoemelt met stemmen bij verkiezingen en dat een klokkenluider is opgepakt. Dat bericht is nepnieuws, vinden de autoriteiten.

Facebook laat vandaag aan de BBC weten dat er een ‘rectificatie’ is geplaatst van een post ‘die volgens de regering van Singapore valse informatie bevat’. Wat er precies is aangepast is niet bekendgemaakt.

Alex Tan Zhi Xiang beheert de Facebookpagina States Times Review. Vorige week had hij daar over Singapore geschreven. Hij kreeg een opdracht van de regering van de stadstaat om het bericht aan te passen, maar dat weigerde hij. Tan zegt dat hij niet in Singapore woont en Australisch staatsburger is. Daarom stapte Singapore naar Facebook zelf.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.