Fabio Schvartsman, de ceo van mijnbouwer Vale die op non-actief is gezet naar aanleiding van de dambreuk in het Braziliaanse stadje Brumandinho.
Volledig scherm
Fabio Schvartsman, de ceo van mijnbouwer Vale die op non-actief is gezet naar aanleiding van de dambreuk in het Braziliaanse stadje Brumandinho. © REUTERS

Fatale dambreuk Brazilië kost directeuren de kop

Het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale heeft zaterdag president-directeur Fabio Schvartsman en drie overige directieleden op non-actief gezet naar aanleiding van de dambreuk op 25 januari bij het stadje Brumadinho. Daarbij vielen 186 doden, nog 122 mensen worden vermist. Het vermoeden bestaat dat de directie van het bedrijf wist van gebreken aan de dam.

  1. Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arrestaties

    Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arresta­ties

    De Braziliaanse politie heeft acht medewerkers opgepakt van het bedrijf Vale, eigenaar van de ijzerertsmijn bij het stadje Brumadinho, waar een dambreuk op 25 januari leidde tot een enorme modderstroom, die het leven kostte aan zeker 166 mensen. Nog 144 mensen worden vermist. Dat zij nog levend worden teruggevonden is vrijwel uitgesloten. Ook zijn op diverse plaatsen, onder andere op het hoofdkantoor van het bedrijf in Rio de Janeiro, huiszoekingen verricht.