Roberta Metsola.
Volledig scherm
Roberta Metsola. © AFP

Felle strijd om voorzitterschap Europees Parlement, huidige voorzitter weigert hamer in te leveren

Europa dreigt zich bovenop corona, een migrantencrisis aan de Poolse grens en rechtsstaatproblemen met Polen en Hongarije nog een nieuw probleem op de hals te halen: een knallende ruzie over de nieuwe parlementsvoorzitter. 

23 reacties

 • J. Trenning

  1 jaar geleden
  We zouden er beter aan doen om de EU terug te hervormen naar de EEG met de BeNeLux als voorbeeld. De EU werkt niet en gaat nooit werken. Wel zou er op belangrijke terreinen als misdaadbestrijding, beschermen van de grenzen, terrorismebestrijding en het inperken van de invloed van vijandelijke landen en bedrijven uit deze landen als communistisch China moeten worden samengewerkt.
 • Cees de Bruin

  1 jaar geleden
  Gewoon opheffen dat kolderieke spektakel dat zichzelf maandelijks verrijkt zonder belasting te betalen en waar isde heer Timmermans met zijn klimaatveranderingsspeech in Glasgow! ? Laat ze eens stoppen met die maandelijkse verhuizing tussen Brussel en Straatsburg, dat levert HEEL veel klimaat voordeel op.
 • F. van Hijum

  1 jaar geleden
  Nl vertrek uit deze bende is het beste voor het land
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  Het algemeen belang staat doorgaans in de schaduw van het eigenbelang. Dit komt met de regelmaat van de klok naar voren. Iedereen preekt voor eigen parochie en denkt de waarheid in pacht te hebben. Veel onderliggend zeer komt nu en dan naar boven maar hoofdzaak voor de geachte afgevaardigden is dat hun wedde met 4 nullen voor de komma maandelijks op hun rekening staat bijgeschreven.
 • E Bakker

  1 jaar geleden
  NL stap uit dit wespennest wat nog nooit iets bereikt heeft. En al zeker geen eenheid. We zijn nu het ware gezicht van al die "betrokken" politici. Ze zitten er alleen voor eigen aanzien, macht en geld. Bah!