Volledig scherm
Ray Charron.

Fietsendief vlucht boom in en geeft zich na elf uur over

Een banale fietsdiefstal is vorige week zaterdag uitgedraaid op een ware krachtenmeting tussen de dader en de politie. Nadat Ray Charron (37) uit Land O' Lakes, Florida, was betrapt bij het stelen van een fiets, vluchtte hij een boom in om te ontkomen aan de toegesnelde politie. Pas na een elf uur durend overleg kwam Charron uit zijn boom naar de begane grond.

Op het kantoor van de sheriff van Paso County kwam een oproep binnen van een jongen wiens fiets was gestolen. Charron had hem op een kruispunt gewoon van zijn rijtuig geduwd om vervolgens de fiets in de laadbak van zijn pick-uptruck te gooien, meldt UPI.com.

Klappen
Een hulpsheriff kwam ter plaatse. Ray Charron ging evenwel op de vuist met de wetsdienaar. Toen die versterking opriep, zag Charron zijn kans schoon om in een tien meter hoge boom te klimmen om aan de arm van de wet te ontkomen.

De fietsendief bleek echter niet van plan om zich zomaar over te geven. Er ontstond een ware onderhandelingsoorlog, zoals we die kennen bij gijzelingen. Om twee uur 's middags klom hij de boom in en pas om een uur 's nachts kon hij worden ingerekend.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.