Volledig scherm
© twitter @anthoyte

Fietsfenomeen Anthony (51) trapt in 9 uur een rendier bij elkaar op kaartenapp

Bijna kerst, dus tijd voor Anthony Hoyte om zijn jaarlijkse specialiteit wereldkundig te maken: een traject fietsen waardoor er een figuur ontstaat op sport-app Strava. De Brit trapte vorig jaar een kerstman bij elkaar, dit jaar een rendier.

De 51-jarige Hoyte  - zeg maar de Pedaling Picasso - realiseerde zijn creatie in precies negen uur tijd. Hij legde in die tijd bijna 129 kilometer af in noordelijk Londen. De vijftiger is redelijk tevreden over het resultaat. ,,Het is pas wanneer je thuiskomt en de gegevens oplaadt, dat je het resultaat kunt zien. Je weet dus niet of het goed is of niet”, liet hij optekenen in de Evening Standard.

Hoyte kwam onderweg soms zonder gps-signaal te zitten en maakte naar eigen zeggen enkele foutjes die wellicht niemand zal opmerken. ,,Ik ben tevreden, het ziet eruit zoals ik het voor ogen had.” Hij startte met zijn kunstwerkjes in 2016. De man legt de limiet op maximaal tien uur fietsen. Het kwam tot nu toe maar een keer voor dat hij daadwerkelijk zo lang op zijn tweewieler zat. Dat was in 2017, toen hij erin slaagde een sneeuwman bij elkaar te fietsen.