Volledig scherm
© Imgur

Fietshelm saai? Deze Playmobil-helm zeker niet

In een poging om het voor kinderen aantrekkelijker te maken om een helm te dragen op de fiets, bedachten twee Scandinavische collega's de 'Playmobil-helm'.

Volledig scherm
Het idee van de 'Trump-helm' was snel geboren. © ScottGR13/Reddit
Volledig scherm
© anp

Simon Higby uit Stockholm en Clara Prior uit Kopenhagen ontwikkelden het idee samen als afstudeerproject. Ze pakten de 'haardos' van een Playmobil-poppetje, scanden het met een 3D-scanner, speelden met de dimensies om het op een menselijk hoofd te laten passen, gaven het resultaat een lik lichtbruine verf en voila: de legohelm was geboren.

Trump-helm
Helaas bestaat er maar één exemplaar van de helm: het prototype, dat vorige week op Imgur werd gepost en onmiddellijk in de smaak viel bij de internetgemeenschap. ,,Waar kan ik dit bestellen?", vragen mensen zich af. ,,Ik wilde juist vragen waar ik dit kan kopen, toen ik me realiseerde dat ik mijn fiets eigenlijk niet gebruik", klonk het bij iemand anders. Onmiddellijk waren er uiteraard ook verzoeken voor een blonde 'Trump-helm'.

De Scandinavische ontwerpers willen hun ontwerp graag op grote schaal laten produceren, maar hebben op dit moment nog geen idee met wie ze daarvoor in zee zouden kunnen gaan, dus of we de 'Playmobil-helm' ooit op straat zullen tegenkomen, valt nog af te wachten. Het idee is in ieder geval goed.

  1. Nederlandse stagiaire (20) is giftige rook in Sydney spuugzat: ‘Ik wil niet meer in deze lucht zitten’
    PREMIUM

    Nederland­se stagiaire (20) is giftige rook in Sydney spuugzat: ‘Ik wil niet meer in deze lucht zitten’

    Een Nederlandse vrouw die al enkele maanden stage loopt in de Australische stad Sydney zegt zich ernstig zorgen te maken om haar gezondheid. De hoofdstad is al wekenlang in een dikke rook gehuld als gevolg van tientallen extreme bosbranden. ,,Ik krijg hier erg veel last van prikkelende ogen, hoofdpijn en van mijn ademhaling. Dan moet ik echt binnen zien te blijven’’, zegt de 20-jarige Olina Bolta uit Hilversum tegen deze nieuwssite.