Volledig scherm
Mark Gable (33) en zijn 27-jarige vriendin Jessica Frey © politie Essex

Fikse celstraffen voor pedokoppel: ‘Hun misdrijven zijn onvoorstelbaar ernstig’

Een pedofiel stel uit de Britse stad Colchester (Essex) is vandaag veroordeeld voor het seksueel misbruiken van minderjarige kinderen. Een van hun slachtoffertjes was een jaar oud. Mark Gable (33) en zijn 27-jarige vriendin Jessica Frey kregen celstraffen van respectievelijk 11,5 en 10 jaar.

Gable werd in mei dit jaar aangehouden nadat de politie, die was gealarmeerd door tipgevers, ettelijke kinderpornofilmpjes en-foto's aantrof in zijn woning. In meerdere schokkende video's was Gable te zien. Ook zijn vriendin Frey kwam in een filmpje voorbij. Volgens justitie filmde de vrouw altijd haar vriend als hij kinderen misbruikte. ,,Dit horrorkoppel maakte zich twee jaar lang schuldig aan een reeks gruwelijke misdrijven”, oordeelde de rechter volgens Britse media.

Rechercheur Jeanine Atkins-Calver, die onderzoek deed naar de twee, sprak vandaag in de rechtbank van een ‘levensgevaarlijk pedostel dat kinderen puur voor hun eigen genot het ergste heeft aangedaan’. ,,Hun misdrijven zijn met recht onvoorstelbaar ernstig. Gable en Frey zijn een groot gevaar voor de samenleving dus hun veroordelingen zijn meer dan terecht.” Het koppel heeft alle misdrijven inmiddels bekend. Details over de kinderen zijn niet bekendgemaakt. 

  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer op dag van bijzetten urn oma
    Update

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer op dag van bijzetten urn oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde op dezelfde dag als de afscheidsceremonie van zijn overleden oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.