Volledig scherm
Discotheek Roxy Antwerpen waar de vrouwen eerder die avond waren. © Roxy

Fikse strafeisen voor gruwelijke verkrachting Nederlandse vrouwen in Antwerpen

Tegen de vier Vlaamse mannen die worden verdacht van de verkrachting van twee Nederlandse vrouwen in Antwerpen is vandaag 7 jaar gevangenisstraf geëist. Dat zegt Liliane Verjauw, advocaat van de slachtoffers. 

De rechtbank doet op 23 november uitspraak. De zaak vond achter gesloten deuren plaats op verzoek van Verjauw omdat de details van de verkrachting ‘gruwelijk en vernederend’ waren. De rechtbank stemde hiermee in.

De slachtoffers uit Leiden en Leiderdorp waren aanwezig bij de zitting. Hun advocaat las brieven van ze voor waaruit bleek dat ze het nog steeds heel zwaar hebben, schrijft het Leidsch Dagblad.  

De twee vrouwen van begin twintig deden half maart aangifte van groepsverkrachting na een avondje stappen in de havenstad. Ze zouden bedwelmd zijn. Mohamed S. (22) en Lamine N. (20) hadden het tweetal ontmoet in een discotheek en reden hen terug naar hun hotel. 

Protest

Mohamed S. nam één meisje mee naar de douche, beschrijft Het Laatste Nieuws. Ondanks haar protest verkrachtte hij haar. Zijn vriend Lamine N. misbruikte het andere meisje op bed. ,,Laat mij met rust, ga weg.” Lamine N. reageerde met: ,,Nog eventjes.” Zij probeerde hem, tevergeefs, te ontmoedigen door te zeggen dat zij lesbisch is. De mannen wisselden daarna van plaats. Hun DNA-sporen zijn bij de beide Nederlandse slachtoffers teruggevonden. 

Na verloop van tijd kwamen nog twee vrienden de hotelkamer binnen. Ook deze twee jongeren vierden hun lusten bot op de vrouwen. Van de derde jongen Tijani D. (20) worden DNA-sporen op één meisje gevonden. Van de vierde dader Eliel B. (21) worden geen DNA-sporen gevonden. Zijn vrienden getuigden echter dat hij beide meisjes  heeft misbruikt. De man bekende dat maar voegt eraan toe: ,,Met je vingers kan je geen seks hebben met een meisje.”

S. zei eerder dat de vrouwen hadden ingestemd met de seks. Justitie heeft het viertal ook diefstal ten laste gelegd. Het geld en de telefoons van de vrouwen waren gestolen.

Doortastend

De twee vrouwen herinnerden zich de volgende ochtend amper wat er was gebeurd. Pas na berichten van personeel over de mannen die ‘s ochtends hun hotelkamer verlieten, kwamen ze stukje bij beetje achter de gruwelijke waarheid: ze zijn niet alleen bestolen, maar ook verkracht.

Dankzij een doortastende hoteleigenaar, die ingreep toen één van de vermoedelijke daders weer opdook, konden uiteindelijk drie mannen worden aangehouden. Later kwam ook een vierde dader in handen van de politie.