Volledig scherm
© afp

Film over jeugdbendes leidt tot rellen in Brussel

In de Belgische hoofdstad zijn woensdag relletjes uitgebroken in de bioscoop waar 'Black' loopt, een nieuwe film over jongerenbendes in Brussel. De zaal bleek overvol te zitten: sommige bezoekers hadden geen kaartje voor de film en weigerden de zaal te verlaten.

De politie moest eraan te pas komen en ontruimde de bioscoopzaal uiteindelijk. 'Black' van makers Adil El Arbi en Bilal Fallah gaat over de Brusselse stadsbendes en is alleen toegankelijk voor kijkers die minstens 16 jaar oud zijn. 

,,Maar woensdag, bij de vertoning van 17.00 uur, daagden ook veel jongeren onder de 16 jaar op die de film wilden zien", aldus een woordvoerder van bioscoop Kinepolis. "Die werden niet toegelaten waarna een deel van hen tickets kocht voor een andere film terwijl nog anderen in de buurt of in het complex bleven rondhangen."

Nadat de politie twee filmzalen ontruimde, bestookten de relschoppende jongeren voor het bisocoopcomplex de politie korte tijd met projectielen. Daarbij vielen geen gewonden. Ook werd er niemand opgepakt, zo meldt de Brusselse politie. Wel werd een latere vertoning van de film geannuleerd en bleef de politie bij het bioscoopcomplex aanwezig om een oogje in het zeil te houden.