Floortje Dessing in de schuilkelder in Sanaa, Jemen, waar ze de afgelopen dagen verbleef. De presentatrice is ambassadeur van het Rode Kruis en bezocht het land met een team van die hulporganisatie.
Volledig scherm
Floortje Dessing in de schuilkelder in Sanaa, Jemen, waar ze de afgelopen dagen verbleef. De presentatrice is ambassadeur van het Rode Kruis en bezocht het land met een team van die hulporganisatie. © ANP Handouts

Floortje Dessing ontsnapt uit Jemen

Televisiemaakster Floortje Dessing is vandaag uit het door oorlog verscheurde Jemen ontsnapt. Ze is samen met hulpverleners van het Rode Kruis veilig geland in het nabijgelegen Djibouti. Het gaat naar omstandigheden goed met hen.

  1. Floortje Dessing vanuit Jemen: De kogels vliegen je letterlijk om je oren

    Floortje Dessing vanuit Jemen: De kogels vliegen je letterlijk om je oren

    Televisiemaakster Floortje Dessing zit klem tussen de strijdende partijen in Jemen. De plots heftig oplaaiende oorlog verraste de ambassadeur van het Rode Kruis die ter plaatse onder meer zou gaan kijken hoe het Nederlandse hulpgeld werd besteed. Dessing zit relatief veilig in een schuilkelder maar kan niet naar buiten wegens intens vuur van sluipschutters. Vanuit die plek in Sanaa een gesprek dat meermaals wordt onderbroken door slechte verbindingen.