Volledig scherm
Wikipedia. © anp

Fotoactie: Wikipedia houdt van Afrika

Wikipedia is dol op historische monumenten maar houdt ook van Afrika. Naast de jaarlijkse en altijd in september internationaal gehouden fotowedstrijd Wiki Loves Monuments (WLM) is er nu een nieuwe uitnodiging uitgegaan naar alle professionele en amateurfotografen over de hele wereld: Wiki Loves Africa.

De actie is deze week begonnen en duurt tot 30 november. De deelnemers worden gevraagd om foto's in te sturen van traditionele Afrikaanse kleding en sierraden.

Het doel van het evenement is het rijke culturele erfgoed van Afrika zichtbaar te maken voor het grote publiek. Deelnemers moeten hun foto's uploaden naar Wikimedia Commons. Elk beeld is welkom op voorwaarde dat het heldere foto's zijn. Alleen de beste maken kans op prijzen als waardebonnen en boeken.

Eerste editie
De eerste editie van Wiki Loves Monuments werd in 2010 in Nederland gehouden. In 2011 was ook de tweede editie in Europa. Volgens het Guinness World Records brak de editie uit 2011 het wereldrecord voor de grootste fotowedstrijd ter wereld. In 2012 breidde de wedstrijd zich uit buiten Europa, waarbij de competitie in totaal in 35 landen werd georganiseerd.

  1. Vlaams ‘Most Wanted’ moordenaarskoppel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Vlaams ‘Most Wanted’ moorde­naars­kop­pel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Het Vlaamse moordenaarskoppel Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker van de ‘Belgium’s Most Wanted-lijst’ is gearresteerd. Het duo is verantwoordelijk voor de brute moord op een Britse zakenman, die in 1996 door spelende kinderen werd aangetroffen in de duinen, en werd al in 2011 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Tot gisteren wisten ze echter uit handen van de politie te blijven.