Volledig scherm
Matthew Dippel legde dit prachtige aanzoek vast, maar is nu op zoek naar het stel op de foto. © Matthew Dippel

Fotograaf legt onverwacht aanzoek vast, zoekt stel nu via Twitter

Nietsvermoedend dacht de Amerikaanse fotograaf Matthew Dippel het prachtige Yosemite National Park vast te leggen. Tot hij een man en vrouw zijn beeld in zag lopen en er een aanzoek volgde, voor zijn lens. De man legde het tafereel vast en is een zoekactie op internet gestart naar het stel.

De fotograaf uit Michigan bezocht het Yosemite National Park in Californië eerder deze maand om er de prachtige natuur vast te leggen. Klaar om een foto te maken zag Dippel opeens een man en vrouw zijn 'shot’ in lopen. De man knielde en haalde een verlovingsring tevoorschijn. En precies dat moment heeft Dippel gefotografeerd. 

Het aanzoek werd volgens Drippel gevolgd door kussen en knuffels, waardoor hij ervan overtuigd is dat de vrouw volmondig ‘ja’ zei. ,,Nadat ik het stel gefotografeerd had, haastte ik mij naar het uitkijkpunt om hen de foto te tonen, maar ze bleken al vertrokken. Ik heb aan zeker 20 of 25 voorbijgangers gevraagd of zij het duo op de afbeelding waren, maar zonder resultaat”, getuigt hij aan CNN.

Dippel kon door de grote afstanden in het park niet snel genoeg bij het paar komen om ze de foto te laten zien en is daarom een zoekactie op internet begonnen. Op Twitter deelde hij de foto met de tekst: ,,Twitter, help. Ik weet niet wie deze twee mensen zijn maar ik hoop dat deze foto bij hen terecht komt. Ik nam deze foto vanaf Taft Point in het Yosemite National Park, op 6 oktober 2018.”

Nog geen succes

Op Twitter werd aan de oproep van Dippel goed gehoor gegeven. Het Twitter-bericht werd al ruim 124.000 keer gedeeld. Tot nu toe zonder succes, liet Dippel afgelopen vrijdag weten. ,,Nog steeds geen geluk. Veel mensen zeggen dat ze het stel gevonden hebben, maar die blijken dan toch niet het juiste stel te zijn. Als je echt denkt dat je ze gevonden hebt, stuur me dan een bericht!”

Twee jaar geleden gebeurde iets soortgelijks, vanaf precies hetzelfde punt in het natuurpark. Fotograaf Mike Karas wilde de zonsondergang vanaf Taft Point vastleggen en zag een pasgetrouwd stel poseren voor trouwfoto's. Hij besloot vanaf zijn locatie ook wat foto's te maken en ging via internet op zoek naar de pasgetrouwden. 

Matthew Dippel on Twitter

Twitter help, idk who these two are but I hope this finds them. I took this at Taft Point at Yosemite National Park, on October 6th, 2018.

  1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den Broeck (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
  2. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

    Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

    Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.