Volledig scherm
Foto ter illustratie © AFP

Foutje bedankt: bodycam neemt seksuele escapade van agente en haar baas op

Door een foutje met een bodycam zijn de geluiden van een seksuele escapade van een New Yorkse politieagente en haar leidinggevende vastgelegd. De fragmenten kwamen aan het licht bij een routinecheck van de opnames. 

De man en vrouw waren aan het werk in Brooklyn toen ze rond middernacht de aandacht van hun surveillance verlegden naar een hitsig avontuurtje. De man zou volgens New York Daily News de bodycam van het shirt van de agente verwijderd hebben. ,,Hij stopte die in haar vest, maar klikte 'm per ongeluk aan. Het vest verhinderde dat er beelden zijn gemaakt van de orale seks die volgde, maar het geluid werd wel vastgelegd’’, schrijft de krant.  

The New York Post beschrijft het voorval iets anders: de vrouw zou ná de daad te horen zijn in het fragment. Ze zou vol lof hebben gesproken over haar seksuele prestaties tegen de sergeant.

Het audiofragment kwam boven water bij een standaardcontrole van het materiaal van de bodycam. Een woordvoerder van de New York Police Department bevestigde aan de kranten dat het incident intern wordt onderzocht. Alle 20.000 geüniformeerde medewerkers van de NYPD dragen een camera op hun uitrusting. 

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.