Volledig scherm
Osama Bin Laden © AP

Fox News onthult naam van soldaat die Bin Laden doodde

De elitesoldaat van de Amerikaanse speciale eenheid Navy Seals die in 2011 Osama bin Laden doodschoot, gaat zijn identiteit bekendmaken in een documentaire die door televisiezender Fox News zal worden uitgezonden.

De documentaire, met als titel 'De man die Osama bin Laden heeft gedood', zal in twee delen worden uitgezonden, op 11 en 12 november. In de reportage vertelt de elitesoldaat onder meer over 'de laatste momenten van de terroristenleider en over wat er gebeurde toen hij zijn laatste adem uitblies', aldus Fox News in een communiqué.

De Amerikaanse militaire aanval die Bin Laden het leven kostte, vond in mei 2011 plaats in het Pakistaanse Abbottabad.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschuwing voor mogelijke pandemie
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschu­wing voor mogelijke pandemie

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.