Volledig scherm
© afp

Frankrijk roept 'economische noodtoestand' uit

President François Hollande heeft maandagochtend de noodklok geluid over de sociaal-economische toestand van Frankrijk. Met nieuwe plannen wil de staatsman het huidige systeem hervormen en de werkloosheid in het land het hoofd bieden.

In het licht van zorgen over de enonomie en het grote aantal mensen zonder werk kondigde Hollande een 'economische en sociale noodtoestand' af. De economische maatregelen moeten de Franse economie een 'boost' geven en de werkloosheid in het land terugdringen.

De Franse werkloosheid is met 10,6 procent van de beroepsbevolking het hoogst in achttien jaar. Van de helft van de 2 miljard euro die Hollande heeft toegezegd om de arbeidsmarkt vlot te trekken, is de helft bedoeld voor het opleiden van werklozen.

Bonus 
Bedrijven met minder dan 250 medewerkers kunnen bovendien een 'bonus' van 2000 euro tegemoet zien als ze nieuw personeel werven tegen maximaal 1,3 keer het minimumloon. Hollande denkt de 2 miljard euro bijeen te kunnen brengen door op andere uitgaven te besparen.

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”