Franse scholieren moeten met mondkapje op naar school.
Volledig scherm
Franse scholieren moeten met mondkapje op naar school. © EPA

Frankrijk sluit 70 scholen na opleving aantal besmettingen

Een week nadat de Franse scholen deels heropenden, is er een ‘zorgwekkende opleving’ van coronabesmettingen die te linken zijn aan scholen. Het zou volgens een minister gaan om ‘70 gevallen’, waarna de betrokken scholen de deuren onmiddellijk weer hebben moeten sluiten. 

De Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer, trok vandaag aan de bel in een radio-interview bij RTL, schrijft persbureau AP. Hij zei dat de opening van de scholen een aantal kinderen in gevaar brengt. Omdat de incubatietijd meerdere dagen tot zo’n twee weken bedraagt, is de kans groot dat de besmettingen al hebben plaatsgevonden voor de heropening van de scholen. Of de besmette personen leerlingen of leraren waren, lichtte hij niet toe.

Een week geleden keerde een derde van de Franse kinderen weer terug naar school. Zo’n 40.000 kleuter- en basisscholen openden de deuren, voor maximaal vijftien leerlingen per klas. Vanaf vandaag mogen ook nog eens 150.000 middelbare scholieren weer terug de schoolbanken in, in gebieden waar de uitbraak onder controle is. In Parijs blijven de middelbare scholen nog dicht.

Frankrijk telt zeker 142.411 besmettingen en 28.108 sterfgevallen door het coronavirus.

Bekijk hier al onze video’s over de coronacrisis:

  1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
    PREMIUM
    Update

    Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

    In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.