Volledig scherm
Gérard Collomb meldde vandaag dat de Franse autoriteiten een mogelijke aanslag met gif of explosieven hebben verijdeld. © Photo News

Frankrijk verijdelde mogelijke aanslag met zeer dodelijk gif

De Franse autoriteiten hebben een mogelijke aanslag met het zeer giftige ricine of met explosieven verijdeld. Dat meldde de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérard Collomb vandaag op de Franse zender BFMTV.

Twee broers van Egyptische afkomst zijn volgens Collomb gearresteerd in verband met deze zaak. ,,Er waren twee jongeren van Egyptische origine die zich opmaakten om een aanslag te plegen, ofwel met springstoffen, ofwel met ricine, het zeer krachtige vergif (...)”, zei Collomb. Hij zei niet waar of wanneer de verdachten zijn aangehouden.

Hij legde uit dat de twee jongeren over handleidingen beschikten om vergif aan te maken, in het bijzonder op basis van ricine. Dit natuurlijke vergif is van plantaardige oorsprong en is relatief eenvoudig te maken, tegen een lage prijs. Volgens televisiezender France 2 zijn bij de broers ook handleidingen gevonden om explosieven aan te maken. De arrestatie gebeurde in Parijs, na detectie van onrustwekkende boodschappen die via de app Telegram waren uitgewisseld.

Messentrekker

De aankondiging komt een paar dagen na een terroristische aanslag door een man met een mes in Parijs. De aanvaller doodde afgelopen zaterdag één persoon en verwondde vijf anderen.