De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika bij een van de schaarse gelegenheden dat hij in het openbaar verscheen. Hier in april 2018.
Volledig scherm
De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika bij een van de schaarse gelegenheden dat hij in het openbaar verscheen. Hier in april 2018. © REUTERS

Frankrijk vreest voor invasie Algerijnse ‘vluchtelingen’

De Franse politiek maakt zich grote zorgen om de groeiende onrust in de voormalige kolonie Algerije. Men is bang dat veel Algerijnen met de dubbele nationaliteit de wijk zullen nemen naar Frankrijk, nu er onrust is ontstaan over het mogelijke vijfde presidentsmandaat voor de zwaar invalide Abdelaziz Bouteflika (81). Protesten tegen de kandidatuur van de president, die sinds 1999 in het land aan de macht is, nemen hand over hand toe.

  1. Liefdevolle bruiloftsvideo wordt verslag van chaos in Beiroet: ‘Onze droomplek werd nachtmerrie’
    PREMIUM
    VIDEO

    Liefdevol­le bruilofts­vi­deo wordt verslag van chaos in Beiroet: ‘Onze droomplek werd nachtmer­rie’

    Wat de mooiste dag van haar leven had moeten zijn, eindigde gisteravond in een ramp van ongekende omvang. Door een gigantische explosie in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet moest kersverse bruid Israa Seblina rennen voor haar leven. Haar bruidsfotograaf legde de angstaanjagende beelden vast die nu de hele wereld overgaan. ,,Onze droomplek veranderde binnen enkele seconden in een spookstad vol bloedende mensen. Het was een nachtmerrie”, laat de 29-jarige Amerikaanse aan deze site weten.