Volledig scherm
De nieuwe cover © afp

Frans blad komt na aanslag met tweede moslim-cartoon

Het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo heeft een cartoon van een moslim die een redacteur zoent op de cover van het blad gezet. Dit is een week nadat er een aanslag met een brandbom is gepleegd op het hoofdkantoor van het tijdschrift, vanwege een cartoon van de profeet.

Volledig scherm
De cartoonist met de vorige cover. © getty

Voor een speciale editie over de Arabische Lente had het blad zogenaamd Mohammed uitgenodigd als hoofdredacteur. De cover van het blad was al eerder op het internet te zien, en dat was een cartoon waarop de profeet zei dat er 100 zweepslagen zouden worden gegeven aan degene die niet moest lachen.

Er volgende dreigementen, en daarna een brandbom die veel schade veroozaakte, en computerbestanden had vernietigd. Verwacht werd dat het blad voorlopig niet meer zou kunnen uitkomen.

Natte tongzoen
Het dakloze magazine komt echter keurig netjes op tijd met een nieuw issue, en met een nieuwe cover. Het is de cartoon van een man die er uit ziet als een moslim die staat te tongzoenen met de hoofdredacteur van het blad. Daarboven staat de tekst: Liefde is sterker dan haat.