Het uitkijkplatform van Tate Modern in Londen. Het jongetje dat werd geduwd, viel ongeveer 30 meter naar beneden.
Volledig scherm
Het uitkijkplatform van Tate Modern in Londen. Het jongetje dat werd geduwd, viel ongeveer 30 meter naar beneden. © AFP

Frans jongetje dat van museum Londen werd geduwd brak zijn benen, arm en ruggengraat

De 17-jarige jongen die zondag een Frans jongetje van de tiende verdieping van museum Tate Modern in Londen naar beneden duwde, is volgens Britse media een psychiatrisch patiënt die tijdens zijn daad op het uitkijkplatform heel even aan de aandacht van zijn begeleiders was ontsnapt. De tiener moet zich vandaag bij de rechter verantwoorden voor het schokkende incident waarbij een 6-jarig jongetje zwaar gewond raakte. Het kind brak zijn benen, een arm en zijn ruggengraat en heeft bloedingen in de hersenen. 

 1. Tiener duwt 6-jarig jongetje van tiende verdieping museum Tate Modern in Londen

  Tiener duwt 6-jarig jongetje van tiende verdieping museum Tate Modern in Londen

  De autoriteiten in Londen hebben vanmiddag het wereldberoemde museum Tate Modern gesloten nadat een kind van de tiende verdieping naar beneden was gevallen of geduwd. Het slachtoffertje is in kritieke toestand en met onbekende verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Britse media heeft de politie een 17-jarige tiener aangehouden die mogelijk betrokken was bij het ongeval. Het slachtoffer zou een jongetje van 6 jaar zijn.
 1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”
 2. ‘Verdachte die jongetje van museum Londen afduwde volgde mijn zoons kort daarvoor ook’
  Update

  ‘Verdachte die jongetje van museum Londen afduwde volgde mijn zoons kort daarvoor ook’

  De 17-jarige verdachte die gisteren een jongetje (6) van de tiende verdieping van het Tate Modern in Londen duwde, zou zich daarvoor enige tijd hebben opgehouden op het uitkijkplatform van het wereldberoemde museum. Hij gedroeg zich vreemd en volgde enige tijd ook de twee zoontjes van ooggetuige Nancy Barnfield. ,,Hij stond daar maar met de handen op zijn rug, de mensen te bekijken. Toen raakte hij uit mijn zicht en hoorde ik een klap en een schreeuw.’’
 3. Opnieuw onrust in de Verenigde Staten na politiegeweld tegen zwarte mensen
  update

  Opnieuw onrust in de Verenigde Staten na politiege­weld tegen zwarte mensen

  In Amerika is onrust ontstaan over het gedrag van politieagenten bij twee incidenten met zwarte mensen. Een agent in de Amerikaanse staat Virginia is ontslagen nadat beelden waren opgedoken waarop hij samen met een collega een zwarte militair onder schot houdt en met pepperspray in zijn gezicht spuit. In Minnesota is ondertussen ophef ontstaan nadat de politie een zwarte man in zijn auto doodschoot. Dit gebeurde enkele kilometers van de plaats waar vorig jaar George Floyd stierf aan politiegeweld.
 1. Kappers worstelen met groen of paars haar na kleurmasker
  Play

  Kappers worstelen met groen of paars haar na kleurmas­ker

 2. Overdracht eerste nieuwe Chinook op vliegbasis Gilze-Rijen
  Play

  Overdracht eerste nieuwe Chinook op vliegbasis Gil­ze-Rij­en