Franse coronapatiënten met 300 kilometer per uur door het land

Ic-treinenIn Frankrijk zijn in de ene regio wel alle ziekenhuizen vol, maar in de andere regio niet. Daarom worden coronapatiënten nu massaal met treinen, vliegtuigen, ambulances, helikopters en marineschepen kriskras door het land verhuisd.

Bij het treinstation van Rennes, in Bretagne, staan dertien ambulances met zwaailichten en ronkende motoren klaar. Het parkeerterrein is afgezet door de politie. In het station is niet één reiziger.

Dan klinkt er gepiep en gebrom: de trein komt eraan. Op de perrons lopen tientallen artsen en verplegers, gekleed in witte pakken, met mondkapjes voor en operatiehandschoenen aan. Ze halen met brancards twaalf patiënten uit de hogesnelheidstrein afkomstig uit Parijs. De verdoofde patiënten worden naar de ambulances gebracht. Die rijden ze naar het ziekenhuis van Rennes.

  1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.