Volledig scherm
Foto ter illustratie © MaRicMedia / Marcel van Dorst

Franse hardloper eindelijk opgepakt voor brandstichting 900 auto’s: ‘Hij is opgelucht’

UpdateDe Franse politie heeft afgelopen week een 33-jarige man opgepakt die wordt verdacht van brandstichting van zo’n negenhonderd auto's in het noordoosten van het land. 

De auto's gingen de afgelopen zes jaar in vlammen op. De totale schade wordt geschat op zo'n 8,5 miljoen euro, meldden Franse media.

De man uit het stadje Sélestat heeft de branden bekend. Volgens Franse media gaat het om de 33-jarige Régis Haegelé, een gepassioneerd atleet op hoog niveau en specialist in korte afstanden (5 en 10 kilometer). De politie pakte hem op nadat elf auto's in de buurt van het stadje uitbrandden. 

,,Het is een gewone man, iemand die geen strafblad heeft en niet bekend was bij de politie. Hij voldoet helemaal niet aan het profiel van een klassieke brandstichter’’ aldus het hoofd van de onderzoeksafdeling van de gendarmerie in Straatsburg.

Haegelé heeft zijn daden bekend. Hij is volgens lokale media depressief, maar ook opgelucht eindelijk te zijn opgepakt. Uit de eerste verhoren blijkt dat hij de branden stichtte uit wraak. Waarvoor is niet bekendgemaakt. Hij kon volgens de politie steeds ontkomen aan patrouilles omdat hij het gebied waarin hij auto's in brand stak op zijn duimpje kent.