Een Airbus A400M waarmee naar verluidt twaalf kinderen van Franse jihadisten en twee Nederlandse weesjes naar Frankrijk werden gevlogen, staat geparkeerd op de luchthaven Velizy-Villacoublay, op 10 juni 2019.
Volledig scherm
Een Airbus A400M waarmee naar verluidt twaalf kinderen van Franse jihadisten en twee Nederlandse weesjes naar Frankrijk werden gevlogen, staat geparkeerd op de luchthaven Velizy-Villacoublay, op 10 juni 2019. © AFP

‘Franse regering haalt IS-kinderen uit Syrië naar Frankrijk’

De Franse regering heeft meerdere kinderen van radicaal-islamitische IS-strijders opgehaald uit het noordoosten van Syrië en naar Frankrijk gebracht. Het gaat om kinderen van Franse IS-strijders die zijn gedood of in de gevangenis zitten. Dat zegt een Frans analysecentrum voor terrorisme (CAT) te hebben vernomen.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.