Een Airbus A400M waarmee naar verluidt twaalf kinderen van Franse jihadisten en twee Nederlandse weesjes naar Frankrijk werden gevlogen, staat geparkeerd op de luchthaven Velizy-Villacoublay, op 10 juni 2019.
Volledig scherm
Een Airbus A400M waarmee naar verluidt twaalf kinderen van Franse jihadisten en twee Nederlandse weesjes naar Frankrijk werden gevlogen, staat geparkeerd op de luchthaven Velizy-Villacoublay, op 10 juni 2019. © AFP

‘Franse regering haalt IS-kinderen uit Syrië naar Frankrijk’

De Franse regering heeft meerdere kinderen van radicaal-islamitische IS-strijders opgehaald uit het noordoosten van Syrië en naar Frankrijk gebracht. Het gaat om kinderen van Franse IS-strijders die zijn gedood of in de gevangenis zitten. Dat zegt een Frans analysecentrum voor terrorisme (CAT) te hebben vernomen.

  1. Duizenden Wit-Russen vrijgelaten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld
    video

    Duizenden Wit-Rus­sen vrijgela­ten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld

    Alle naar schatting 7000 Wit-Russen die na de verkiezingen van afgelopen zondag zijn gearresteerd, worden vandaag vrijgelaten. De machthebbers in Wit-Rusland hebben tegelijkertijd hun excuses aangeboden voor de aanhoudingen. Onder druk van internationale kritiek hoopt het land met deze koerswijziging de rust te laten wederkeren. Ondertussen zeggen veel van de vrijgelaten demonstranten dat ze tijdens en na hun arrestatie zwaar zijn mishandeld.