Freek de Jonge
Volledig scherm
Freek de Jonge © ANP Kippa

Freek de Jonge schenkt opbrengst show aan giro 555

In navolging van zijn collega Dolf Janssen schenkt ook cabaretier Freek de Jonge de opbrengst van zijn voorstelling aan giro 555 voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan. Dat heeft Freek op Twitter laten weten. Ook Sara Kroos doneert geld.

Dolf liet op maandag weten dat hij de opbrengst van een van zijn voorstellingen van zijn programma Topvorm ter beschikking stelt. Hij riep andere cabaretiers op hetzelfde te doen. "@Dolfjanssen ik doe Rijswijk overmorgen", liet Freek maandagavond weten. Daarna twitterde hij nog dat zijn voornemen blijft staan, ondanks dat het dodental is bijgesteld.

Sara Kroos doneert de recette van haar optreden in Barneveld. Daar speelt ze dinsdagavond. Ze heeft ook andere collega's opgeroepen hetzelfde te doen.

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.