Nederlandse actiegroep We Gaan Ze Halen organiseert morgen een manifestatie in Den Haag om lawaai te maken voor de relocatie van vluchtelingen op Lesbos.
Volledig scherm
Nederlandse actiegroep We Gaan Ze Halen organiseert morgen een manifestatie in Den Haag om lawaai te maken voor de relocatie van vluchtelingen op Lesbos. © ANP

Frustratie bij actievoerders Lesbos: onbegrepen door Griekse overheid

Activisten van de groep We Gaan Ze Halen voelen zich onbegrepen door de Griekse autoriteiten. Manos Logothetis, secretaris-generaal op het ministerie van migratie, reageerde gisteren op deze site dat het kamp ‘geen bazaar was om mensen op te halen’, wat tot grote frustratie leidt bij de Nederlandse actiegroep. ,,Dit slaat natuurlijk nergens op”, reageert Johannes van den Akker, secretaris van Stichting We Gaan Ze Halen.

 1. Grieken over Nederlanders die 189 vluchtelingen op wilden halen: 'We dachten dat het een grap was’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Grieken over Nederlan­ders die 189 vluchtelin­gen op wilden halen: 'We dachten dat het een grap was’

  De Griekse autoriteiten zijn niet te spreken over de Nederlandse actiegroep We Gaan Ze Halen, die vanochtend met een vliegtuig vertrok naar Lesbos om 189 vluchtelingen op te halen en mee naar Nederland te nemen. ,,Het kamp op Lesbos is geen bazaar waar iedereen naar believen mensen kan komen ophalen", stelt Manos Logothetis, secretaris-generaal op het ministerie van migratie, in gesprek met deze site.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”