AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Game over voor Chinese kinderen: overheid verbiedt doordeweeks online gamen

Vanaf vandaag is het voor Chinese kinderen officieel uit met de pret. Van maandag tot en met donderdag mogen zij van de overheid niet meer online gamen. In het weekend en op feestdagen nog slechts één uurtje per dag.

9 reacties

 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  @ Arie Kers, schrijven is inderdaad een ding tegenwoordig. Het zal je echter verbazen hoeveel games een praat-kanaal hebben waar je tijdens het spel met je team kunt oh’en. Als dat er niet is, dan wordt vaak Discord gebruikt om in-team gesprekken te voeren.
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  @ Hans-Joachim ten Hoope, de cijfers in de US zijn onjuist, dat is algemeen bekend. Net als in de EU registreert het merendeel zich als ‘meerderjarig’ om spellen te spelen waar zij anders geen lid mogen worden. De game industrie weet dat, o.a. door gedrag in chatboxen binnen hun games, maar doen er niets tegen. Het gaat ook hier om geld en niets anders dan dat.
 • Hans-Joachim ten Hoope

  1 maand geleden
  Maar wat regels gaan er gelden voor volwassen gamers in China? Men schijnt te vergeten dat de gemiddelde gamer wereldwijd 32 jaar is. Voor zover ik weet is in Amerika slechts 21 procent van de gamers onder de 18, dat is procentueel net zoveel als volwassen gamers boven de 50 jaar in dat land.
 • Arie Kers

  2 maanden geleden
  We hebben momenteel een generatie die amper kan schrijven. Ik ben bang dat we een volgende generatie krijgen die amper nog kan praten. Maar zet ze lekker aan het gamen :) Hebben pappie en mammie geen last van ze en kunnen ze verder praten over de scheiding
 • Roelfsema

  2 maanden geleden
  Als minderjarige 12 uur per dag code kloppen/ studeren/ lezen/ beeld bewerken, etc... mag wel? Enge praktijken. Ja, veel hedendaagse games hebben niets met ontspanning, samenwerking, historie, creativiteit of algemene kennis te maken. Maar pak dat probleem dan aan... ik snap wel dat deze oplossing makkelijk is... maar een uurtje per dag? Het duurt al een half uur om je maatjes uit te nodigen en een spel op te starten.