Volledig scherm
© Thinkstock

Gameverslaafde vader laat zoontje verhongeren

Een gameverslaafde Zuid-Koreaanse vader is gearresteerd nadat hij dagenlang gamede in internetecafés en zijn zoontje van twee liet verhongeren. Hij dumpte het lichaam in een vuilniszak en gaf zijn kind als vermist op. Niet veel later bekende hij zijn gruwelijke daad.

De politie pakte de 22-jarige Chung op na de vondst van het kinderlijkje. Zijn zoontje werd in staat van ontbinding aangetroffen in een vuilniszak in de buurt van Daegu. Eind februari had de vrouw van Chung werk gevonden in een afgelegen fabriek.

Ze moest haar werkloze man met hun kind noodgedwongen achterlaten om geld te verdienen. Chung keek nauwelijks naar zijn zoontje om. Hij spendeerde uren in internetcafés en ging slechts om de twee à drie dagen naar huis. Op 7 maart trof hij zijn kind dan ook dood aan.

Vuilniszak
Volgens de politie liet hij het lijkje een maand liggen op het appartement waarna hij in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam in een vuilniszak stopte en dumpte in een tuin in de buurt van zijn woning. Daarna stapte hij naar de politie met de melding dat zijn zoon spoorloos verdwenen was. Pas later gaf hij de gruwelijke daad toe.

De zaak zorgt voor heel wat opschudding in Zuid-Korea. Intussen buigt het parlement zich over een aanpassing van de wet op verslavende middelen. Naast drugs en alcohol, wil het nu ook games in die categorie onderbrengen. Het is overigens niet de eerste keer dat het land opgeschrikt wordt door een dergelijke zaak.  In 2009 liet een stel haar baby van drie maanden verhongeren toen ze op het internet een spel aan het spelen waren waarbij ze nota bene, een virtuele baby moesten opvoeden.

Zuid-Korea kampt met een aanzienlijk aantal gameverslaafden. Volgens een nationaal onderzoek uit 2013 blijkt verder dat zeven procent van de vijftig miljoen Zuid-Koreanen een verhoogd risico lopen op een internetverslaving.