Volledig scherm
De 5-jarige Garrett Michael Matthias. © Privéfoto

Garrett (5) beschrijft eigen uitvaart: Springkussens, vuurwerk, Batman en ijshoorntjes

,,Wanneer ik doodga, word ik een gorilla en gooi ik poep op papa!" De 5-jarige Garrett Michael Matthias schreef een brief waarin precies staat hoe zijn uitvaart eruit moest zien. Het jongetje overleed vorige week, morgen is zijn crematie.

Garrett wist precies hoe zijn afscheid eruit moest zien. Hij overleed aan een zeldzame vorm van kanker, maar wilde niet dat zijn uitvaart een verdrietige gelegenheid zou zijn: ,,Grote en kleine begrafenissen, ze zijn allemaal triest: ik wil vijf luchtkastelen (omdat ik vijf ben), Batman en ijshoorntjes."

Net zoals Thor

Volledig scherm
Garrett (rechts) met zijn gezin. © Facebook

,,We hebben nooit over zijn dood zelf gesproken, in plaats daarvan spraken we over wat er na zijn dood moest gebeuren", vertelde zijn moeder Emilie Matthias aan CNN. Zo wilde Garrett verbrand worden, net zoals in de Thorfilm, en moest zijn as in een boom veranderen. Op die manier kon hij, wanneer hij eenmaal een gorilla was, in de boom gaan wonen.

In de brief die Garrett achterliet vertelt hij ook iets over zichzelf en zijn beste vrienden, onder wie zijn ouders en zus 'Delcina' (Delphina) en tante Janette en 'stinky' oom Andy. Over zichzelf vertelt hij dat zijn favoriete kleur blauw is '...en rood en zwart en groen'. Zijn favoriete superhelden zijn Batman, Thor, Iron Man, de Hulk en Cyborg, en wanneer hij groot is wil hij professioneel boxer worden.  

Crematie

Morgen is de crematie van de kleine Garrett, precies zoals hij het zelf graag had gewild, inclusief springkussens, vuurwerk en een op superheld Thor gebaseerde verbrandingsceremonie. Een privéceremonie zal op een later moment plaatsvinden. ,,Zodra we weten hoe we in godsnaam zijn as in een boom kunnen veranderen."