In Wilhelmshaven, Duitsland, kan vloeibaar gas (LNG) worden opgeslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Wilhelmshaven, Duitsland, kan vloeibaar gas (LNG) worden opgeslagen. © David Hecker/Getty Images

Gasprijzen dalen snel, mogelijk deze winter op niveau van voor de oorlog: ‘Europa heeft de puzzel opgelost’

Nu de EU zijn gasreserves bijna volledig gevuld heeft, zullen de gasprijzen weer flink dalen, voorspellen economen van Goldman Sachs. De gezaghebbende Amerikaanse zakenbank houdt er zelfs rekening mee dat de prijzen tegen de winter kunnen zijn gehalveerd, tot het niveau van vorige winter.

170 reacties

 • A.H. van Haastregt

  3 maanden geleden
  Ik heb de prijsverschillen zojuist gelezen van winkelwagen vol met verpakte merk artikelen gekocht bij 'n Supermarkt van A.H., exact het zelfde lijstje met de zelfde artikelen gekocht in België en Frankrijk, Frankrijk was de goedkoopste België iets duurder en N.L. was ruim E. 53,duurder, d.w.z. als de gasprijs flink aan het dalen is zal de consument daar weinig van merken, want dhr. Rutten heeft het al berekent dat gaat gewoon door, dus maak je borst maar nat eind van het jaar. A.H.v.Haastregt.
 • Paulus de Mos

  3 maanden geleden
  Als er in de krant staat dat de gasprijs stijgt schreeuwt iedereen dat we allemaal failliet gaan en het eind der tijden nabij is Staat er in de krant dat de gasprijs omlaag gaat gelooft niemand het en schreeuwt iedereen dat het eind der tijden nabij is en we allemaal failliet gaan
 • Reginald Grunder

  3 maanden geleden
  Ik denk niet dat de prijzen van het gas veel zullen dalen .Er wordt nog lekker over de rug van veel mensen veel binnen gehaald want verdiend hebben ze het niet.
 • Dominique de Graaff

  3 maanden geleden
  Als we net als in de zomer een oostelijke wind krijgen, wordt het heel erg koud.
 • De Koker

  3 maanden geleden
  @Luud Diks antwoord op uw vraag: omdat de Supermarkten al veel eerder hun prijzen hadden verhoogd voor het gasprobleem. En dat maar blijven doen omdat de aandeelhouders elk jaar meer winst willen. Het zijn mega graaiers. En nog hebben ze niet genoeg kijk maar naar die witwas praktijken.