Volledig scherm
Een ambulance in Campotosto, het met sneeuw bedekte dorp ligt in Ambruzzo, het epicentrum van een van de bevingen © EPA

Gasten gedood na zware lawine op Italiaans hotel

Bij een reeks aardbevingen in het midden van Italië is vanochtend zeker één persoon om het leven gekomen. Scholen werden geëvacueerd en het treinverkeer werd stilgelegd. Drie personen worden vermist, nadat een hotel bedolven raakte onder de sneeuw.

Volledig scherm
Twee oudere dames brengen de nacht door in een sporthal in Montereale © AFP
Volledig scherm
Agenten helpen een bejaarde vrouw uit haar woning © AP
Volledig scherm
Een sneeuwploeg probeert bedolven wegen weer begaanbaar te maken © EPA

Een hotel in het midden van Italië is getroffen door een lawine en gevreesd wordt dat er slachtoffers zijn gevallen. Drie mensen worden vermist, aldus Italiaanse media. Het gaat om een hotel in de buurt van de plaats Farindola in de provincie Pescara. In het hotel zouden twintig gasten zijn.

De president van de provincie zei dat het er naar uitziet dat er slachtoffers zijn maar dat dat nog niet is bevestigd. In het dorp Castel Castagna in de oostelijke provincie Teramo viel eerder vandaag een dode. Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden onder het puin van een ingestort gebouw, aldus reddingswerkers.

De vele bevingen, waaronder drie met een kracht boven de 5, deden zich voor in in de regio's die de afgelopen jaren door een serie dodelijke aardbevingen werden getroffen. Het midden van Italië wordt op dit moment ook nog geplaagd door sneeuwval.

Mensen de straat op

De bevingen waren ook in de hoofdstad Rome te voelen. Daar werd uit voorzorg de metro gesloten. Ook gingen de scholen dicht. Dichter bij het epicentrum, op ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Rome, renden mensen de straat op toen de omgeving begon te schudden.

Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS hadden de drie zwaarste aardbevingen van vandaag een kracht van 5,3, 5,7 en 5,3 en vonden ze binnen een uur plaats.

De recente bevingen hebben een gebied van 600 vierkante kilometer aangetast. Op sommige plekken is de bodem met 70 centimeter gedaald, blijkt uit cijfers van het Italiaanse Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie.

Volledig scherm
Aangeslagen bewoners brengen de nacht door in een sporthal in Montereale © AFP
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement