Pushpika De Silva.
Volledig scherm
Pushpika De Silva. © REUTERS

Gediskwalificeerde ‘miss’ alsnog gekroond tot mooiste van Sri Lanka

Pushpika De Silva is alsnog gekroond tot de mooiste getrouwde vrouw van Sri Lanka. De 31-jarige deelneemster aan de missverkiezing werd enkele dagen geleden publiekelijk vernederd, omdat ze vals zou spelen. Ze zou gescheiden zijn en haar kroontje werd van haar hoofd gerukt. Maar de leiding van de wedstrijd heeft haar nu gerehabiliteerd en officieel tot winnares uitgeroepen.  

 1. Dit paard troost kankerpatiënten in ziekenhuis van Calais: ‘Hij blijft soms bij hen tot het einde’
  video

  Dit paard troost kankerpa­tiën­ten in ziekenhuis van Calais: ‘Hij blijft soms bij hen tot het einde’

  Ooit liep hij dressuurwedstrijden, maar sinds enkele jaren spendeert het paard Peyo zijn tijd in een Frans ziekenhuis waar hij stervende patiënten troost en steun biedt. Soms helemaal tot het einde. Een aangrijpend beeld van het dier terwijl het de 24-jarige Marion en haar zoontje troost, is genomineerd voor de World Press Photo-wedstrijd, die de beste journalistieke beelden van het jaar bekroont.
 2. 'Vernederde' Mrs. Sri Lanka neemt juridische stappen: 'Ik ben helemaal niet gescheiden’
  UPDATE

  'Vernederde' Mrs. Sri Lanka neemt juridische stappen: 'Ik ben helemaal niet gescheiden’

  Een publiekelijk gediskwalificeerde winnares van een missverkiezing voor getrouwde vrouwen op Sri Lanka neemt juridische stappen, omdat zij naar eigen zeggen onterecht is beschuldigd van valsspelen. De 31-jarige Pushpika De Silva moest gisteravond op het allerlaatste moment haar kroon inleveren omdat zij van haar man zou zijn gescheiden. De vrouw ontkent dat in een verklaring ten stelligste. ,,Ik ga stappen ondernemen tegen het onrecht en de vernedering die mij is aangedaan.”
 1. Overdracht eerste nieuwe Chinook op vliegbasis Gilze-Rijen
  Play

  Overdracht eerste nieuwe Chinook op vliegbasis Gil­ze-Rij­en

 2. City-goudhaantje Foden troeft Haaland wéér af
  Play

  Ci­ty-goudhaan­tje Foden troeft Haaland wéér af