Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © epa

Gedoneerde baarmoeder draagt meerdere generaties

Zwanger zijn van een baby die in de baarmoeder zit, waarin je zelf als foetus ook negen maanden hebt gezeten. Momenteel is dit het scenario waar twee vrouwen in zitten. Zij staan op het punt om te bevallen van hun kind, maar hun zwangerschap is er niet zomaar een.

 1. Vikingen waren 500 jaar vóór Columbus al in Amerika: Nederlandse techniek meet precieze jaar
  PREMIUM
  Nederlands onderzoek

  Vikingen waren 500 jaar vóór Columbus al in Amerika: Nederland­se techniek meet precieze jaar

  We wisten al dat de Vikingen in Noord-Amerika waren lang voordat Christoffel Columbus überhaupt was geboren, maar onder andere door onderzoek van wetenschappers uit Groningen weten we nu ook precies wanneer. Duizend jaar geleden, in 1021, blijken de Noormannen al in het huidige Canadese Newfoundland te zijn geweest. Onderzoeker Margot Kuitems legt uit waarom we dit nu weten.
 2. Commotie om interview ‘te mooie’ Amerikaanse journaliste met Poetin: ‘Ze moest hem afleiden’
  video
  20

  Commotie om interview ‘te mooie’ Amerikaan­se journalis­te met Poetin: ‘Ze moest hem afleiden’

  Een interview tussen een Amerikaanse journaliste en president Vladimir Poetin (69) heeft in Rusland tot commotie geleid. Volgens verschillende staatsmedia gedroeg CNBC-verslaggeefster Hadley Gamble zich als ‘een seksobject’ en probeerde ze Poetin met haar uiterlijk ‘af te leiden’. Zelf zei Poetin dat de vrouw ‘te mooi’ was om op bepaalde vragen antwoord te geven. De 39-jarige Gamble kan zelf wel lachen om de ontstane ophef.