Geen opzet bij dood journalist Shireen Abu Akleh, blijkt uit Amerikaans onderzoek

met videoDe kogel die de bekende Palestijns-Amerikaanse journalist Shireen Abu Akleh doodde, kwam vermoedelijk vanuit Israëlische positie, dus van een Israëlische militair. Er is geen reden om aan te nemen dat bij het incident in mei in door Israël bezet Palestijns gebied opzet in het spel was, is de uitkomst van Amerikaans onderzoek naar de dodelijke kogel.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Al Jazeera-journaliste doodgeschoten bij strijd Westelijke Jordaanoever: ‘Een flagrante moord’

  Al Jazeera-journalis­te doodgescho­ten bij strijd Westelijke Jordaanoe­ver: ‘Een flagrante moord’

  Journaliste Shireen Abu Akleh, een bekende verslaggeefster van de Arabische zender Al Jazeera, is vanochtend omgekomen tijdens vuurgevechten tussen het Israëlische leger en Palestijnse strijders op de Westelijke Jordaanoever. De nieuwszender en de Palestijnse autoriteiten zeggen dat ze is gedood door het Israëlische leger. Premier Naftali Bennett van Israël wijst naar Palestijnse schutters.