Geen slachtoffers gemeld na zware aardbeving Chili

UpdateVoor de kust van Chili heeft donderdag een zware aardbeving plaatsgevonden. De beving had een kracht van 6.6 op de schaal van Richter. Er zijn tot dusver geen meldingen van grote schade of slachtoffers. Gebouwen in de hoofdstad Santiago zwaaiden heen en weer, aldus de eerste berichten.

Het epicentrum lag volgens United States Geological Survey op 68 kilometer ten zuidwesten van de havenstad Coquimbo, op ongeveer 10 kilometer diepte.

Het tsunami-waarschuwingscentrum op Hawaii zegt dat het onwaarschijnlijk is dat er op grote schaal vloedgolven ontstaan. Mogelijk dat er lokaal een kleinere tsunami kan plaatsvinden, aldus het centrum.

Chili werd in februari 2010 getroffen door een aardbeving  met een kracht van 8.8 gevolgd door een tsunami. Honderden mensen vonden de dood, de schade liep in de miljarden dollars.

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.