Geit wordt vriendjes met tijger en pikt zijn bed in

VideoIn een Russische dierentuin bloeit een opmerkelijke vriendschap tussen een geit en een tijger. De geit werd eigenlijk in het verblijf van de Siberische tijger gezet om te worden opgegeten, maar daar is voorlopig geen sprake van.

Volledig scherm
© Videostill

,,Onze tijgers krijgen twee keer per week een levende prooi", zegt een oppasser van het safaripark in het oostelijke Shkotovsky aan The Siberian Times. ,,Tijger Amur weet heel goed hoe hij moet jagen op geiten en konijnen. Maar onlangs kwam hij een geit tegen waarop hij weigerde te jagen."

De verzorgers noemen de geit nu Timur 'uit respect voor haar moed', vernam The Siberian Times. ,,We denken dat de geit nog nooit een tijger is tegengekomen en dat niemand haar leerde om er bang voor te zijn."

En moedig, dat is Timur zeker. ,,Ze schopte de tijger uit zijn nachtverblijf en slaapt al voor de vierde nacht in het 'bed' van de tijger", zeggen de oppassers. Die laatste slaapt nu op het dak van zijn verblijf. "Het ziet ernaar uit dat ze vrienden zijn", klinkt het nog.