Reed Cowan on Twitter

At Boulevard Mall, METRO came not willing to play around after reports of a masked man with a rifle inside the mall. Nobody hurt. Man did not shoot or threaten anyone. Scene clearing. Police want to talk to the man who came in with a gun. .@News3LV

Gemaskerde man met nepgeweer zaait paniek in winkelcentrum Las Vegas

De politie van de Amerikaanse gokstad Las Vegas heeft gisteren een gemaskerde man aangehouden die in een winkelcentrum met een geweer liep te zwaaien. De Boulevard Mall werd ontruimd, maar toen de man werd opgepakt, bleek zijn vuurwapen een nepper.

Toen de eerste berichten over een mogelijke schutter bij de politie binnenkwamen, werd het winkelend publiek in allerijl naar buiten gedirigeerd. De omgeving werd afgezet. Uit de meldingen bleek echter dat er geen schoten waren gelost en ook geen gewonden waren, zo liet de politie al snel weten.

Van de man, die wel te zien was op videobeelden, ontbrak echter elk spoor. Pas na meerdere zoekpogingen, waarbij ook speurhonden werden ingezet, werd hij gevonden. Ook het masker en geweer werden aangetroffen. Het schietijzer bleek bij nader inzien een nepwapen te zijn. De identiteit van de man is niet bekendgemaakt.

'Mijn hart stond stil'

De schrik zat er bij bezoekers van het winkelcentrum toch goed in. ,,Het is om gek van te worden, zo beangstigend'', zegt Eleanor Palmer tegen CBS News. Haar dochter werkt in het winkelcentrum. ,,Ze hoefde eigenlijk niet te werken, maar werd gevraagd toch te komen. Ik weet dat ze veilig is, maar mijn hart stond bijna stil.''

Ooggetuige Frederick MaGee zag de 'gewapende' man staan. ,,Hij riep 'vandaag is mijn dag''', vertelt MaGee. ,,Toen ik dat hoorde, nam ik de benen. 
Je verwacht dat hij elk moment kan gaan schieten. Mensen begonnen te rennen en liepen elkaar daarbij onder de voet."

Politiechef Chris Jones verklaarde na de arrestatie van de man, die zich had verschanst in het winkelcentrum, dat vooralsnog niet duidelijk is wat zijn bedoeling was. ,,Het winkelcentrum is weer veilig en de omliggende wijken hoeven zich geen zorgen te maken'', stelde Jones gerust. De aangehouden man zit vast.

Volledig scherm
De gealarmeerde politie ontruimde het winkelcentrum in allerijl © Shutterstock