Inwoners van El Calabozo in El Salvador dragen zes lijkkisten met daarin de stoffelijke overschotten van mensen die in 1982 tijdens de burgeroorlog omkwamen bij een massale executie door het leger van El Salvador. Daarbij werden 200 burgers gedood. Zes van hen kregen vrijdag de kerkelijke zegen en een waardige begrafenis.
Volledig scherm
Inwoners van El Calabozo in El Salvador dragen zes lijkkisten met daarin de stoffelijke overschotten van mensen die in 1982 tijdens de burgeroorlog omkwamen bij een massale executie door het leger van El Salvador. Daarbij werden 200 burgers gedood. Zes van hen kregen vrijdag de kerkelijke zegen en een waardige begrafenis. © EPA

Generaal El Salvador geeft massamoord op meer dan 1000 mensen in 1981 toe

Een gepensioneerde Salvadoraanse generaal heeft voor het eerst toegegeven dat het leger verantwoordelijk was voor de beruchte massamoord op meer dan duizend mensen in 1981 tijdens de burgeroorlog in El Salvador. De zaak hierover werd in 2016 heropend, zestien mensen staan terecht. Onder hen is ook voormalig minister van Defensie Guillermo Garcia.