De Amerikaanse topgeneraal Mark Milley tijdens zijn verhoor in de Amerikaanse Senaar.
Volledig scherm
De Amerikaanse topgeneraal Mark Milley tijdens zijn verhoor in de Amerikaanse Senaar. © EPA

Generaal na ‘val’ Afghanistan: Binnen een jaar kan Al-Qaida weer VS aanvallen

Al Qaida-terroristen kunnen mogelijk binnen een jaar vanuit Afghanistan alweer een bedreiging zijn voor de Verenigde Staten. ,,De Taliban heeft de banden met hen nog niet verbroken", stelt  Mark Milley, de hoogste generaal van het Amerikaanse leger.

 1. Grootste drugsoperatie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederlandse agenten vluchtte’
  PREMIUM

  Grootste drugsopera­tie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederland­se agenten vluchtte’

  De Schiedamse drugsbaron Çetin G. zou in 2016 Nederlandse politieagenten hebben omgekocht die hem hielpen vluchten naar Turkije. Dat vertellen twee Turkse hoofdofficieren van justitie die het onderzoek Operatie Moeras hebben geleid - ‘de grootste drugsoperatie in de geschiedenis van de Turkse Republiek’. Maandag begint in Ankara het enorme strafproces tegen G. en 72 medeverdachten.
 2. Topman Nike doet schokkende bekentenis: 'Ik heb vroeger een tiener doodgeschoten’

  Topman Nike doet schokkende bekentenis: 'Ik heb vroeger een tiener doodgescho­ten’

  Een prominente bestuurder van een sportmerk heeft in een geruchtmakend interview bekend dat hij in de jaren zestig een tienerjongen heeft doodgeschoten. Het gaat om de 72-jarige Larry Miller, topman van Nike Basketball en zustermerken Jordan en Converse. ,,Het vreet me vanbinnen op”, zegt de Amerikaanse zakenman over zijn lang bewaarde geheim. De schokkende bekentenis komt voorafgaand aan de lancering van zijn nieuwe boek, dat volgend jaar verschijnt.