Volledig scherm
George H.W. Bush is verguld met het bezoek van zijn zoon George W. Bush. © Twitter

George sr. verguld met bezoek van zoon in ziekenhuis

George H.W. Bush (92) ligt weer in het ziekenhuis met een lichte longontsteking, maar dat mag de pret op sociale media niet drukken. Hij liet een kiekje maken van het bezoek van zijn zoon, eveneens oud-president George W. Bush en noemde het een 'grote morele boost' voor zijn gezondheid.

De oud-president ligt op dit moment in het Houston Methodist Hospital. Het is al de tweede keer dit jaar dat de hoogbejaarde Amerikaan is opgenomen met een longontsteking. 

Op Twitter is Bush ondanks zijn medische toestand nog steeds actief. ,,Een grote oppepper van een hoge delegatie'', schreef hij op zijn social media-account. ,,Geen vader is gezegender of trotser'', aldus Bush senior.

Zijn zoon is actiever op Instagram en schreef bij eenzelfde foto: ,,Blij om te vermelden dat 41 nog steeds vrolijk en sterk is en dat hij klaar is om binnenkort naar huis te gaan.'' Met 41 verwijst Bush junior naar het rugnummer van zijn vader: die was de 41ste president van de Verenigde Staten.

Longontsteking

Bush Senior, de oudste levende voormalig president van de VS, werd in januari ook al behandeld voor een longontsteking. Na twee weken werd de 41ste Amerikaanse president ontslagen uit het ziekenhuis.

Bush lijdt aan een vorm van Parkinson en is slecht ter been. Ondanks die gebrekkige mobiliteit vierde hij zijn 90-jarige verjaardag nog met een tandemparachutesprong, zo schrijft persbureau AP.

Afgelopen zomer, drie dagen na zijn 92ste verjaardag organiseerde hij nog een vistrip voor veertig gewonde veteranen, terwijl hij zelf de speedboot bestuurde. Woordvoerder Jim McGrath reageerde gisteren nog op Twitter op de medische toestand van Bush senior.