Een gedenksteen voor de slachtoffers in het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen bij Oranienburg, zo'n 30 kilometer ten noorden van Berlijn.
Volledig scherm
Een gedenksteen voor de slachtoffers in het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen bij Oranienburg, zo'n 30 kilometer ten noorden van Berlijn. © AFP

Gerechtigheid kent geen vervaldatum: 100-jarige oud-kampbewaker aangeklaagd

Een voormalige bewaker van concentratiekamp Sachsenhausen is aangeklaagd voor medeplichtigheid aan moord op minstens 3500 gevangenen. De uitzonderlijk hoge leeftijd van de man (100) staat berechting volgens de openbaar aanklager niet in de weg. De aanklacht is niet de eerste en zeker niet de laatste in Duitsland tegen oud-medewerkers van het naziregime maar de kans op berechting slinkt met het verstrijken der jaren. 

  1. Prominente politica in Tanzania wil homo’s laten castreren

    Prominente politica in Tanzania wil homo’s laten castreren

    De vooraanstaande Tanzaniaanse politica Mary Chatanda heeft zich zondag sterk gemaakt voor de castratie van seksueel actieve homo’s. De voorzitster van de vrouwenvleugel van regeringspartij CCM (Revolutionaire Staatspartij) deed haar huiveringwekkende voorstel tijdens festiviteiten ter gelegenheid van het ambtsjubileum van Samia Suluhu Hassan, de eerste vrouwelijke president van het Oost-Afrikaanse land. Zij volgde twee jaar geleden John Magufuli op na diens overlijden.